amandamatildaportugal.blogg.se

Här skriver vi lite varje dag om vad vi gör under våran praktik i Lissabon.

Fredag

Publicerad 2014-03-29 00:19:12 i Allmänt,

Idag har det inte hänt så jättemycket här borta! Vi vaknade och åt frukost osv, sedan vid 14 så åkte vi iväg till Oriente.
Där mötte vi turismläraren Ana, som vi har träffat tidigare! Vi följde med henne till ett ställe som heter FIL, det kan man jämföra med Stockholmsmässan, fast ganska mycket mindre!
Där var det gymnasiemässa och univeritetsmässa, så precis som på samma sätt som i Sverige så har alla olika skolor varsin monter och man får gå runt och kolla och göra olika aktiviteter samtidigt som man kollar vilken skola man vill välja. Så turismskolan som vi tidigare besökte hade en monter där. Man kunde spela minigolf, ta foton, få popcorn och prata med elever! Ana berättade att skolorna tar den där mässan med största allvar och lägger ner massor med pengar för att framställa sig så bra som möjligt, precis som i Sverige! Vi pratade med Ana en stund och så gick vi runt och kollade och sen så åkte vi hem igen! Vi tog vara på solen som tittade fram idag och satt ute och åt lunch! Sen var vi hemma och tog det lugnt och sen gick vi och handlade och sedan var det middagsdags. 
 
Nu ska vi kolla på en film och sen sova! I morgon är våran sista dag här i Lissabon. Vi är inte helt säkra på vad vi ska hitta på, vädret får bestämma vad det blir! 

Vi skriver nått mer i morgon! 
 
Såhär såg ena delen av deras monter ut! De olika hålen skulle välja vilken linje man skulle gå. 
Och här är alla olika linjer man kunde välja mellan
Här var en annan skolas monter 
Det var MYCKET folk och HÖG ljudnivå
Här var ingången till mässan
Det var alltså FIL (oklart vad det står för men nått i stil med: International Fair Lisbon)  det hette, det tog sin lilla tid för oss och hitta det men sen kom vi fram iaf! 
Och här är vi med Ana, och ni har även skolans logga i bakgrunden. Epad heter skolan. 
Det här är tunnelbanestationen Oriente, och det fina vädret! 
Och här är vår otroligt exklusiva lunch i solen! 
Och här är våran supermiddag. (Potatisarna var superäckliga) 
Potatisarna tog en ganska lång stund att göra, så då fick vi för oss att göra chockladbollar, då vi hade alla ingridienser. Vi kör hårt med kalorierna! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela